Ana Sayfa Genel 29 Ağustos 2021 17 Görüntüleme

Kasımpaşa 2-2 Galatasaray

Galatasaray, Süper Lig’in 3. haftasında Kasımpaşa’nın konuğu oldu. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanan mücadele 2-2 eşitlikle sona erdi.

Galatasaray maça Fernando Muslera, Christian Luyindama, Victor Nelsson, Sacha Boey, Patrick van Aanholt, Berkan Kutlu, Alexandru Cicaldau, Olimpiu Morutan, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Mbaye Diagne 11’iyle çıktı.

Galatasaray’ın Golleri 32. dakikada Alexandru Cicaldau, 38. dakikadada Kerem Aktürkoğlu’nda geldi. Kasımpaşa 45+2’de Nicolai  Jörgensen ve 66’da Umut Bozok ile skor buldu.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

14’ Kasımpaşa kalesine yüklendiğimiz dakikalarda kafalardan seken topla sol kanatta Barış Alper Yılmaz buluştu. Güzel bir vücut çalımıyla rakibini ekarte eden ve sol çizgiye inen genç oyuncunun ortasına Kasımpaşalı oyuncu yatarak engel oldu. Top kornere çıktı.

18’ Orta sahada kaptırılan top sonrası Kasımpaşa, Yusuf Erdoğan ile hızlı atağa çıktı. Soldan içeriye kat eden oyuncu ceza sahası dışı çaprazdan vurdu. Kalesinde dikkatli lan Muslera, sağına yatarak topu kontrol etti.

22’  Orta sahada Berkan, soldaki Morutan’ı görürken, Rumen oyuncu ceza sahasında demarke kalan Cicaldau’yu akıllıca bir pasla topla buluşturdu. Alex’in sol ayağıyla yerden şutunu Ertuğrul Taşkıran ayaklarıyla çıkardı.

27’ Morutan, solda savunma arkasına sarkan Kerem’i iyi gördü. Kerem muazzam bir vücut çalımıyla çok iyi hızlandı ve ceza sahasında koşu yapan Diagne’ye al ve at dercesine bir pas çıkardı. Diagne istediği dokunuşu yapamadı.

32’ Kerem sol kanatta Cicaldau’dan aldığı pas sonrası, Bruma’dan muazzam sıyrılarak çizgiye indi. Onun yerden ortası ceza sahasının sağ tarafına açıldı. Burada topu kontrol eden Morutan, önce sağına çekerek kendine vuruş açısı yaratsa da ekseni etrafında dönerek, vatandaşı Cicaldau’ya nokta atışı bir gol pası attı. Alex’e ise sadece dokunmak kaldı: 0-1.

37’ Yaptığı asistin ardından Morutan, kalitesini göstermeye devam etti. Orta sahada klas bir çalımın ardından Diagne ile verkaça giren Rumen oyuncu, dengesiz pas sonrası pozisyonu kaybedecek gibiyken ceza sahasının yakınında topu kaptı ve sağ ayağıyla bekletmeden şutunu çekti. Ertuğrul’dan seken topu penaltı noktası civarında Kerem Aktürkoğlu tamamladı! 0-2.

45+2’ Soldan hızlı gelişen Kasımpaşa atağında Yusuf Erdoğan, Nelsson’u geçerek arka direkteki Jörgensen’e asist yaptı. Jörgensen’in boş kaleye dokunuşuyla fark bire indi: 1-2.

İlk yarı Galatasaray’ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

47’ Morutan, savunma arkasına koşu yapan Mostafa Mohamed’e klas bir pas çıkardı. Savunma arasındaki anlaşmazlıktan faydalanmak isteyen Mohamed, orayı karıştırsa da Kasımpaşa savunması topu uzaklaştırdı.

53’ Rakibin geriye pasında çok iyi araya giren Morutan, süratle ceza yayına kat etti. Onun sert şutu direğin yanından auta çıktı.

57’ Hajradinovic, sol çizgide Alper’i geçerek ceza sahasına sokuldu. Dar açıdan sert şutunu Muslera çeldi. Dönen topta ise Hajradinovic tekrar vursa da savunma geçit vermedi.

61’ Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Barış Alper’in şutunda top savunmadan geri geldi.

63’ Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında ceza sahasna gelen orta sekerek uzak direkteki Yusuf Erdoğan’a geldi. Onun kontrolü sonrası yaptığı vuruşu Muslera çeldi.

65’ Yusuf Erdoğan’ın ceza sahası dışından gönderdiği şut farklı şekilde auta çıktı.

66’ Taylan Antalyalı’nın kritik bölgede kaybettiği topta araya giren Umut Bozok, sert bir vuruşla skoru 2-2 yaptı.

74’ Berkan çevresinde iyi dönerek top sol kanattaki Aanholt’a kazandırdı. Ön direğe pasında Mostafa Mohamed çok iyi dönerek vuruşunu yaptı. Kaleci Ertuğrul iki hamlede topu kontrol etti.

81’ Kerem’in savunma arkasına akıl dolu pasında Feghouli iyi bir kontrolle karşı karşıya kaldığı Ertuğrul’u geçti. Topla birlikte sağa açılan Feghouli’nin vuruşunda Tarkan son anda araya girdi.

90’ Umut Bozok’un ortasında Sacha Boey çok kritik bir kademe ile olası bir gol pozisyonunu engelledi. Dönen topta Kasımpaşa arka direkte Eysseric’i topla buluşturdu. Onun şutunda Muslera çok hayati bir kurtarışa imza attı.

90+2’ Kasımpaşa’da Valentin Eysseric, oyun durduktan sonra topa vurmasının ardından sarı kart gördü.

Mücadele 2-2 eşitlikle sona erdi.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

MEKTUP

MEKTUP

Tema Tasarım | Osgaka.com