Ana Sayfa Genel 28 Kasım 2021 26 Görüntüleme

BAŞKAN DİNÇER; “KENDİ ENERJİMİZİ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in çevreci ve yenilikçi projelerinden olan Güneş Enerji Santrali Projesi ve katı atıktan enerji elde etme projesi ile Belediye Hizmetlerinde kullanılan enerjinin büyük çoğunluğu karşılanıyor.
Aksaray Belediyesi, Kapalı Semt Pazarı olarak inşa ettiği Salı Pazarı’nın üzerine geçtiğimiz yıllarda güneş paneli kurulumu yaptı. 13 Dekar genişliğinde kurulan güneş panelleri Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile elektrik üretimine başladı. Güneş kaynağı bakımında son derece verimli olan Aksaray’da Semt Pazarı üzerindeki panellerden yıllık 2,8 Milyon TL değerinde elektrik enerjisi elde ediliyor. Güneş Panelleri üzerinden elde edilen bu enerjinin mali gelirleri belediye bütçesine aktarılarak vatandaşlara yönelik hizmetlerde kullanılacak.
Kapalı Salı Pazarının çatısında kurulan güneş enerjisi santralinden olumlu dönütler alan Aksaray Belediyesi Bağlı Köy’de bulunan tesislerinin yakınında 5 Megawat enerji üretim potansiyeline sahip yeni bir tesisisin kurulumuna başladı. Bağlı Köy güneş enerji santralinde kurulum çalışmaları devam ediyor.
Çöplerin atık olmadığını ve ekonomiye kazandırılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Armutlu Köyü yakınlarına kurduğu katı atık depolama tesisinde çöpten enerji elde edecek. Geçtiğimiz yıl inşaatına başlanılan 80 Milyon TL değerindeki yeni Katı atık depolama tesisinde çöp depolama işlemlerine geçtiğimiz günlerde başlanıldı. Toplanan çöplerin elektrik enerjisine dönüştürülmesi adına kurulan enerji üretim tesisinde test çalışmalarına başlanıldı. 2021 yılı sonunda elektrik üretiminin başlayacağı tesiste ilk etapta saatte 1 Megawatlık elektrik enerjisi üretilecek. Tesiste yeterli miktarda çöp toplandığında bu rakam saatte 8 megawata yükselecek. Tesisin tam kapasite çalışmaya başlaması ile birlikte yaklaşık 10 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji elde edilerek Belediyenin diğer projelerinde olduğu gibi bu gelirler Belediye hizmetlerinde kullanılacak.
Enerji elde etmek ve Belediye bütçesine kaynak oluşturmak amacı ile birçok çalışmaya imza atan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şehrin tüm potansiyellerini kaynağa dönüştürerek hizmet amaçlı kullandıklarını ifade etti. Başkan Dinçer, kendi enerjisini kendisi üreten bir belediye olduklarının vurgusunu yaptı.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com