Ana Sayfa Genel 22 Ağustos 2021 21 Görüntüleme

Türkiye’de ‘Millet Vadisi’ Niteliğindeki İlk Proje Bingöl’de Uygulanacak

Türkiye’de ‘millet vadisi’ niteliğinde ilk proje olma özelliği taşıyan Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait sosyal donatılar inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdare Başkanlığı (TOKİ) tarafından 22 Eylül 2021 tarihinde ihale edileceği bildirildi.

33 Bin metrekarelik toplam alana sahip proje alanında 71 parsele ait 130 bin metrekarelik bölge  yapılacak çalışma sonrası kamulaştırılacak. Kamulaştırma bedeli yaklaşık 20 – 25 Milyon TL olacak ve bunun 10 Milyon TL’si Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  tarafından hibe desteği olarak sunulacak. Kalan miktar ise Bingöl Belediyesi tarafından karşılanacak

33 Bin metrekarelik alan üzerinde uygulanacak proje ile Bingöl şehrinin sosyal hayatının ve ekonomisinin canlanacağı yeni sosyal yaşam alanları inşa edileceği vurgulandı. Projede başlıca; Fuar ve sergi alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme alanları, eğlence alanları, kafeteryalar kütüphane, botanik bahçesi uygulamalı bitki yetiştiriciliği eğitim alanı, spor tesisleri ile otopark alanları yer alacak.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com