Ana Sayfa Genel 22 Ağustos 2021 20 Görüntüleme

Sel Felaketinden Etkilenen Sokak Hayvanları da Tedavi Altına Alındı

Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekip, Kastamonu’nun Bozkurt ve Abana ilçelerine giderek, sel felaketinden etkilenen sokak hayvanlarının tedavilerini gerçekleştirdi.

Batı Karadeniz’i vuran sel felaketi sonrası Kastamonu’ya itfaiye ekibi ve afetzedelerin acil ihtiyaçları için yardım gönderen Bolu Belediyesi şimdi de sokak hayvanları için kolları sıvadı.

Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Figen Varlık ve beraberindeki ekip, Kastamonu’nun Bozkurt ve Abana ilçelerine gitti. Çok sayıda tıbbi malzeme ve mama ile afet bölgesine ulaşan 4 kişilik ekip, selden etkilenen sokak hayvanlarının tedavilerini gerçekleştirdi. Ekipler ayrıca, doğaya da yüzlerce kilo mama ve su bıraktı.

Veteriner İşleri Müdürü Figen Varlık, felaketin yaşandığı Bozkurt ve Abana ilçesinde yağışın dinmesinin ardından bölgede başlatılan iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Selin geride bıraktığı çamur yığınının altından birçok canın bedenine ulaşıldığını kaydeden Varlık, tahliye çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Özellikle afet durumlarında hayvanların şoka girdiğini ve bu nedenle onlara daha sakin yaklaşılması gerektiğinin altını çizen Varlık, “Bizler burada yardıma ihtiyacı olan hayvanlarımızın yaralarını sarmaya geldik. Herkes seferber olmuş durumda. Yanımızda getirdiğimiz çok sayıda tıbbi malzeme ile hayvanlarımızın tedavilerini yaptık. Ayrıca doğaya da yüzlerce kilo mama ve su bıraktık”  ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com