Ana Sayfa Genel 22 Ağustos 2021 21 Görüntüleme

Ayni Yardım TIR’ı Kastamonu’ya Gönderildi

Ülkemizde meydana gelen yangın ve sel afetleri sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda diğer illerle eş zamanlı olarak Bolu Valiliğinin öncülüğünde Bolu’da da başlatılan Kampanyada toplanan aynî yardımlar afetzedelere gönderildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Depolarının bulunduğu alanda toplanan yardımların yüklendiği TIR’ı Kastamonu’ya uğurlamak üzere program düzenlendi.

Programa Bolu Valisi Ahmet Ümit, Vali Yardımcısı Vekili Nurhalil Özçelik, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Kürşat Bozkurt, daire müdürleri, Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan ve AFAD Gönüllüleri katıldı.

Son zamanlarda ülkemizin yangın ve sel felaketlerine maruz kaldığını, bu felaketlerde can ve mal kayıplarının yaşandığını belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Son günlerde ülke genelinde meydana gelen yangın ve sel afetlerinde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Afetlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yaşanan sel ve yangın afetleri esnasında ve sonrasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda ilgili Bakanlarımız, yerel yönetimler ve vatandaşlarımız olmak üzere hep birlikte devlet millet el ele mücadelemizi sürdürdük. Devlet millet el ele afetlere karşı verilen mücadele sonrasında yangınlar söndürüldü, afetlerden etkilenen vatandaşlarımızın da yaralarını birlik ve beraberlik içerisinde hızla sarmaya başladık.

Bu haftanın başından itibaren de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda ülkemiz genelinde afet bölgelerimizde yaraların hızla sarılması için ayni ve nakdi yardım kampanyaları başlatıldı.

Pazartesi günü itibariyle ülkemiz genelinde diğer illerle eş zamanlı olarak Valiliğimizin öncülüğünde İlimizde de yardım kampanyamızı başlattık. Kampanya dahilinde neler istenildiğini, ihtiyaçların neler olduğunu, gönderilecek malzemelerin özelliklerini, çeşidi ve miktarını duyurduk. Burada esas olan ihtiyaç olan malzemenin zamanında ve zemininde temin edilmesidir.

Bu çerçevede 2 gün içerisinde İlimiz genelinde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde önemli sayılabilecek oranda yardım topladık ve şimdi toplanan yardımların bir kısmını gönderiyoruz. Hali hazırda göndereceğimiz daha fazla yardım malzememiz var. Ancak kampanya standartlarına uygun şekilde gönderebilmek için paketleme çalışmalarımız devam ediyor.

Yardım kampanyasında gerek kamu görevlilerimiz gerekse gönüllüler üstün gayret göstererek ellerinden geleni yapma gayreti içerisinde oldular. Türk Milleti’nin en büyük hasletlerinden olan yardımseverlik anlayışıyla vatandaşlarımızın katkılarıyla, 2 gün içerisinde 708 adet gıda paketi, 87 adet hijyen paketi, 1,5 ton üzerinde içme suyu vb. temel ihtiyaçlar afet bölgelerimize gönderilmek üzere toplandı. Esas itibariyle malzemeler ihtiyaç ölçüsünde ve istenildiği kadar gönderiliyor. Temel ihtiyaçların dışında vatandaşlarımızın giyim, ayakkabı vb yardımlarını da belirli şartlarda kabul ettik. Bu yardımları da göndereceğiz.

Bolu olarak gerçekleştirdiğimiz yardım kampanyasına belli bir miktarın üzerinde yardım yapan; Akpiliç, Yıltaş, Beypiliç, Er Piliç firmalarımıza, Bolu Ticaret ve Sanayi Odamıza, Yeniçağa Ticaret Odasına, İş insanlarımız Cemil Akay’a ve Hakkı Fidan’a, Gülen Un Fabrikasına, aynı şekilde ayni ve nakdi yardım kampanyalarına desteklerini esirgemeyen bütün vatandaşlarımıza, yardımların toplanmasında ve paketlenmesinde emeği geçen Vali Yardımcımıza, Kızılay ve AFAD yetkililerimize, gönüllülerimize hususiyle teşekkür ediyorum.

Bolulular olarak, her zaman olduğu gibi afetzede vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuzu tekrarlamak istiyor, afetten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Afetzedelerimiz için başlatılan ayni ve nakdi yardım kampanyalarımız halen devam etmektedir. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz” dedi.

AYNİ YARDIMLAR KASTAMONU’YA UĞURLANDI

Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından yapılan duanın ardından yardım malzemelerini taşıyan TIR Kastamonu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com