Ana Sayfa Ahmet Sağlam, Genel, Köşe Yazıları 13 Mart 2023 27 Görüntüleme

İSLAM DİNİ BİLİM İLE TERS DÜŞMEZ

Öncelikle bu konuyu yazma sebebimiz. Bilimin din den ayrı bir görüş olduğu nu hatta ileri giderek din den üstün, olduğunu iddia eden bir guruh ortaya çıktı. Geçmiş tarihlere baktığımız zaman dünya haritasını ilk çizen , mikrobu kabul etmeseler de ilk bulan , daha niceleri eflatunlar, İbni sinalar, El cezeriler, Mimar Sinanlar, Mustafa Ağalar.
İslam bilime çok önem vermiştir. Dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışalım.

Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” (Zümer, 39/9)

Eğer bilmiyorsanız, zikir (ilim) ehline sorun.” (Nahl, 16/43)

“Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz.

Her şeyin bir yolu var; cennetin yolu ilimdir.

İlim Çin’de bile olsa, gidiniz, alınız, tahsil ediniz.“(Beyhaki)

Kadın ve erkek her Müslüman’a ilim öğrenmek farzdır.” (İbn Mace, Mukaddime, 17)

Allah celle celaluhu tanımak bilimdir. Gezegenler, sema, yer küre, bitki örtüsü, insan anatomisi

ÖRNEK VEREREK ANLATALIM:

Birinci Allah celle celaluhu buyuruyor .
RUM 41
“İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu; böylece Allah -dönüş yapsınlar diye- işlediklerinin bir kısmını onlara ­tattırıyor.”

Demek oluyor ki dünyanın bozulması insanlar yüzünden . Bakarsan bize bu olaylar 1400 sene önce den anlatılmış.

Bitki örtüsü hakkın da İslam dini bakalım ne anlatıyor:

EN’AM 99
O, gökten su indirendir. Biz, her türlü bitkiyi o suyla yetiştiririz. O bitkiden bir filiz, filizden de üst üste dizili dâneler, başaklar çıkarırız. Hurma ağacının tomurcuklarından yere doğru sarkan salkımlar, üzüm bağları, zeytin ve nar bahçeleri çıkarırız. Bunların hepsinin hem birbirine çok benzeyen yönleri, hem de birbirinden çok farklı özellikleri vardır. Her birinin meyvesine bir ilk ortaya çıktığı, bir de olgunlaştığı zaman bakın. Gözünüzün önünde cereyan eden bu işlerde, iman eden bir toplum için elbette nice dersler ve ibretler vardır.
DAHA NİCE AYETLER VAR .
Kıyamet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyamet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın!” (Ahmed, III, 191, 183)

Peygamber Efendimiz’in şu hadîs-i şerifleri de ağaç dikenler için ne güzel bir müjdedir:

Bir Müslüman herhangi bir ağaç veya bitki dikerse, ondan yenilen şey kendisi için sadakadır, ondan çalınan şey kendisi için sadakadır, yabânî hayvanların yediği şeyler sadakadır, kuşların yedikleri sadakadır, bir kişinin ondan alıp eksilttiği şey de kendisi için sadakadır.” (Müslim, Müsâkât, 7)

EN SON İNSAN ANATOMİSİ:
Zümer 6
“O, sizi bir tek nefisten yarattı, ondan da eşini var etti. Sizin faydalanmanız için hayvanlardan sekiz çift meydana getirdi. O sizi analarınızın karnında üç karanlık içinde, bir yaratıştan diğerine geçirerek yaratıyor. Rabbiniz olan Allah işte budur. Bütün kâinatın mutlak mülkiyet ve hâkimiyeti O’na aittir. O’ndan başka ilâh yoktur. Böyle iken, nasıl oluyor da O’na kulluktan yüz çeviriyor, yanlış yollara sürükleniyorsunuz?”

MÜ’MİN 67

“Sizi önce toprak sonra nutfe sonra aleka safhalarından geçirerek yaratan O’dur. Sonra sizi bir bebek olarak hayat alanına çıkarır. Ardından güçlü çağınıza ulaşıncaya, sonra da yaşlılar hâline gelinceye kadar sizi yaşatır. İçinizden bazıları daha önce vefat eder. Böylece her biriniz kendisi için belirlenen belli bir vakte erişirsiniz. Umulur ki bunlar üzerinde düşünüp, Allah’ın birliğini ve sonsuz kudretini anlarsınız..”

Bakarsak insanın tıp en yaradılışı anlatılıyor anatomisi anlatıyor.

Sağlıkla alakalı bir çok ayet ve hadisler mevcut bakabilirsiniz.

Ev yapımı işle alakalı teknoloji ile alakalı bir çok bilgiyi vermektedir.

Sağlığı koruma ile ilgi bilgi vermektedir.

İSLAM DİNİ BİLİM’DİR.
BİLİM DİN DEGİLDİR.

İyiliği emredip, kötülüğü nehyedenlerden olmanız duasıyla

Hoşçakalın…

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com