Ana Sayfa Genel, Kavin İnci Geçkil, Sağlık 4 Nisan 2023 27 Görüntüleme

Vücudumuzdaki Stres?

Hangi başlıktan veya hangi pencereden bakarsak bakalım yolumuzun kesiştiği zaman zaman çoğumuzun yaşadığı duygudan yani “Stresten” bahsedeceğim…

İyi şeyler düşündükçe veya iyi şeylere adapte olduğumuzda bir yerden bir anda huzurumuzu tetikleyen stres yaratacak olaylar çıkıyor değil mi? “ Zor olmadan kolay olmuyor. “ cümlesini sık sık duymuş gibiyiz değil mi? İşte tamda burada alt yapımızın değişikliği başlıyor. Bize zor gelen konuları kolay olmuş ve yapmış gibi düşünüp beraberinde hayalini kuracağız. Başta saçma gelebilir ve bu gayet normal ilk bende duyduğumda bana da öyle gelmişti. Burada anladığım bildiğim tek bir nokta var. İnanmamız, güvenmemiz, istekli olmamızdır. Alt yapısı gerçekten de budur. Örneğin bir arabamın olmasını istiyorum. Bunun olabilmesi için neler mümkün? Düşünürken bile gözümüzü korkutan zorlu süreçler aklımıza geldi değil mi? Bunu tamamen elimizin tersiyle silip yerine almak istediğimiz arabayı hayal ediyoruz. Kırmızı veya beyaz rengini, modelini, içinde oturduğumuzu veya sürdüğümüzü bunları hayal ediyoruz. Bunu sürekli hayal etmeye devam ediyoruz. Özellikle gece uyumadan önce almak istediğimiz veya olmasını istediğimiz makul şeyleri hayal etmeye gayret ediyoruz. Bir süre sonra farkında olmadan o yola girmiş oluyorsunuz. Niyetler iyi olunca akıbette hızlı olur.

Vücudumuzdaki stresin asıl sebeplerinden biri de işleri bilinçaltımızda direk zorlaştırmakta ve bunu her defasında yaptıkça bilinçaltında yani temelde yer edinmeye başlıyor. Bizler ne yaparsak yapalım bu yüzden zorlu bir süreç haline geliyor. Unutmayın ki süreç bizim elimizde, vücut bizim, stres bizim bugüne kadar yaptıklarımız kendi gayretimizle olmadı mı? Kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz! O yüzden diyorum size üstte verdiğim çalışmayı düzenli bir şekilde yapın! Bu konuda benim kazancım ne olacak? Benim kazancım iyilik olacak! Kazanılacak bir şey var ise oda iyilik olsun dostlar… Takıldığınız noktalarda mail adresim veya instagram adresimden ulaşabilirsiniz.

 

Bundan daha iyi nasıl olur?

Kalın sağlıcakla

İncigeckil26@gmail.com

Kavin İnci Geçkil

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com