Ana Sayfa Can Kayacılar, Ekonomi, Köşe Yazıları, Tarım ve Gıda 23 Şubat 2023 27 Görüntüleme

İŞTE İYİLEŞTİRİCİ GÜÇ: BUĞDAY RUŞEYMİ

Hepimiz bir “iyileştirici güç” arıyoruz. Yaşadığımız şeyler arşa ulaştığı için hepimizin güçlü bir iyileşmeye ihtiyacı var. Mental olarak, fiziksel olarak ve gelecek olarak iyileşmeye, umutla dolmaya, mutlu olmaya, güçlü olmaya ihtiyacı var. Bir arayışımız var. Nerede bulabilirim, nasıl bunları edinebilirim diye.. İşte tam da bu zamanlarda kafamızı “DOĞAYA” çevirmeliyiz. Doğa bizlere muazzam şeyler sunuyor. Rahatlamamız için, genç kalmamız için, sağlıklı yaşamamız için, sağlıklı düşünmemiz için her türlü sır, gizem, ilaç, antidot ne derseniz deyin.. Hepsini kendi içerisinde barındırıyor. Ama gerçek “iyileşme” için o sırrı bilmeniz (bilim) ve o sırrın saklandığı kutunun içinden onu çıkarmanız (teknoloji) gerekiyor. Yoksa doğa size yeşil görüntüden daha başka bir şey sunmuyor. Akılla (bilim) ve yüksek teknoloji ile doğayı işlemeniz gerekiyor ki, sizi de doğanın size koyduğu yaşam sınırının ötesine (30 yaş maksimum) taşıyabilsin.

Türkiye için çok ama gerçekten çok kritik, toplum sağlığını alabildiğine koruyabilecek, dengesiz beslenmeye (karbonhidrat zengini) bağlı yakalandığımız hastalıklara çözüm olacak, “sürdürülebilir kaynaklardan” elde edilecek çok kıymetli değerlerimiz var. Bilmiyoruz.

Bunlardan en ama en güçlüsü “Buğday Ruşeymi” dediğimiz ürün. Aslında un fabrikalarının önce buğdaydan ayırdığı, sonrasında yine una katarak karıştırdığı bir ara ürün.. İngilizcesi “Wheat Germ”. Aslında buğdayın buğday olmasını sağlayan ana kısım. Tıpkı yumurtanın sarısının üzerindeki civcivin oluştuğu o minik yer gibi. Minicik, sarı bir kısım. Araştırırsanız, çok net görürsünüz.

Ne yaptık biliyor musunuz? Buğday ruşeyminden süperkritik ekstraksiyon teknolojisi ile “Supercritical Wheat Germ Oil (SWGO)” yaptık. Analizlerini yapmaya devam ediyoruz. CUPRAC antioksidan değerlerine baktık.. Gerçekten o sonuçları okurken gözlerim doldu. O kadar yüksek bir değer ki.. Dedim ki, bu yağla “Türkiye İyileşir”. Yaralara merhem olacak düzeyde çünkü.

İçerisinde çok ama gerçekten çok özel moleküller var.

E vitaminince zengin..

D vitamini türevlerine dönüşebilecek bileşenler içeriyor.. Yani hayvansal kaynaklardan elde edilen D vitamini Buğday Ruşeym Yağı’nda da var!

“Spermidin” diye çok ama çok özel bir molekül buğday ruşeymi yağında en çok bulunuyor. O kadar özel bir molekül ki, gerçekten faydaları bir kaç yazıya konu olur. (https://lnkd.in/d_6HEv_y).

SWGO depresyonun engellenmesinde çok etkili. Etki mekanizması hem antioksidan kapasitesinin yüksekliğinden, hem de içerisindeki çok özel spermidin, SQUALENE gibi özel moleküllerden geliyor. (https://lnkd.in/dz9bbt9D).

Tüm bu kıymetli özelliklere sahip olması için elde edilen ham maddenin çok özel bir değerde ve içerikte olması, süperkritik ekstraksiyon yöntemiyle sadece “temel yağları” alma parametrelerinde değil de, içerisindeki o bahsettiğim “biyoaktifleri” ekstrakte etme yönünde derin çalışmalar yapılması gerekiyor.

Yani çok az bir süre kaldı.

Büyük üretime hazırlanıyoruz!

Yorumlar

İlginizi çekebilir

AKRAN ZORBALIĞI

AKRAN ZORBALIĞI

Tema Tasarım | Osgaka.com