Ana Sayfa Can Kayacılar, Ekonomi, Köşe Yazıları 17 Nisan 2023 42 Görüntüleme

Buğday Ruşeymi: Can Kaynağı

Her hafta sonu kulaklıkları takıp yüksek sesle müzik dinlemek bana ilaç gibi geliyor. Bu sabah çok eskilerden bir parça ilk parçam oldu.. Model grubundan “Sen Ona Aşıksın” parçası çıktı ilk parça olarak. Dinlemek isteyenler için bağlantısını paylaşıyorum (https://lnkd.in/dQtbcG2c)..

Süperkritik ekstraksiyon teknolojisine resmen aşığım diyebilirim. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde 2000 litrelik, Dünya’daki belki de ilk bu kapasitelerde olan (diğerlerini bilmiyoruz, çünkü stratejik ve gizli yatırımlar şeklinde ilerliyor Dünya’da) tesisimizin denemelerini buğday ruşeymi ile gerçekleştirmiştik. Ve sonuçlar bu zamana kadar gördüğüm en ama en iyi sonuçlar bana göre.

Linkedin de takip ederseniz sayfamı, ilk görseldeki ilk kap buğday ruşeyminin normal görüntüsü. İkinci beyaz olan ise süperkritik ekstraktörden çıkan fotoğrafı.. Tüm renk, yağ, aroma.. Ne varsa hepsini ekstrakte etmişiz. Bu muhteşem bir şey. Ve yapıyı dahi bozmamışız. Aynı yapıda duruyor. Yüksek proteinli beyaz pulcuklar haline dönüştü buğday ruşeymi.. Ekstraksiyon sonrasında kalan “posa” bile çok yüksek katma değerde.. Çünkü yağı yani zaman içerisinde acılaşabilme potansiyeli alınmış, enzimleri inhibe edilmiş muhteşem bir ürüne dönüşüyor.

Ve ikinci fotoğraf.. O ruşeymden inanılmaz lezzette ve görüntüde, antioksidan kapasitesi çok yüksek, çok besleyici bir yağ çıktı. Ruşeym gibi fabrikaların iç dünyalarında sindirdiği bir materyalden yüksek katma değere gidiş yolculuğunda süperkritik akışkan teknolojisinin bizlere verdiği şeyler, işte tam olarak böyle şeyler! Buğday ruşeymi yağı “linoleik asitçe” çok zengin. Yani cildimize sürdüğümüzde anında emiliyor. O nedenle de özellikle kozmetik sektörünün çokça kullanabileceği özellikte bir yağ türü. Antioksidan gücü çok yüksek.

Ayrıca bu yağ, doğrudan sofi jel kapsülasyona çok uygun. İçeriğindeki vitaminler ve biyoaktif maddeler (spermidini en yüksek oranda içeren ham madde kaynağı buğday ruşeymi) var. Spermidin çok güçlü bir hücre yenileyici. Başka çok farklı etkileri de var.

Ben süperkritiği anlatmakla bitiremeceğim 🙂 Çünkü sonsuz bir Dünya.. Gerçekten sonsuz bir Dünya.. Süperkritik yatırımları inanılmaz bir güç. Her şeyi “ilk” olarak yapabileceğiniz bir güç. En temiz, en yeşil, en ekonomik..

Gelecek, süperkritik teknolojisinde..

Güzel bir Cumartesi günü geçirmenizi diliyorum.

#süperkritik
#gelecek
#buğdayruşeymi

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Okumadan Şikayet Edemezsiniz!

Okumadan Şikayet Edemezsiniz!

Tema Tasarım | Osgaka.com