Ana Sayfa Can Kayacılar, Ekonomi, Köşe Yazıları 7 Aralık 2022 58 Görüntüleme

Doğal Tekrar Yöntemi

Sizlerle yakın zamanda öğrenmiş olduğum GNR Metodu (Doğal Tekrar Yöntemi) hakkında deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Biliyorsunuz ki çocukluğumuzdan beri yabancı dil eğitimi almamıza rağmen Türkiye’de İngilizce ve diğer yabancı dillerin konuşulma oranı oldukça düşük. Doğal Tekrar Yöntemi, istediğimiz dili yoğun bir program ile hızlı bir şekilde konuşabilmemize yardımcı oluyor.

Gerek geçmişte gerekse günümüzde devam eden sorunların başında İngilizce eğitimlerinin yetersizliği geliyor. Kolejde ve Anadolu liselerinde İngilizce eğitimi almış, üniversitede hazırlık okumuş hatta üniversitede %100 İngilizce öğrenim görmüş kişiler eğer iş hayatlarına geldiklerinde İngilizceyi sözlü olarak kullandıkları bir alanda çalışmıyorlarsa ortaya şu sorun çıkıyor: Yazılı sınavlarda sonuçlar bazen upper intermediate bazen Advanced gibi gayet yeterli seviyelerde görülürken, aynı kişilerin konuşma ve dinleme değerlendirmesi baz alındığında hayret verici sonuçlar ortaya çıkıyor. Yazılı sınavlarda upper intermediate seviyesine çıkan birisi, iş konuşmaya gelince 3-4 seviye geriye düşebiliyor.

Peki bu ne anlama geliyor?

İngilizcenin pasif olarak birçok kelime ve dil bilgisi içerdiğini biliyoruz ama iş konuşmaya geldiğinde bunların çok az bir kısmını konuşabiliyoruz. Günümüz teknolojisinde müşterinize iyi ve etkili bir mail yazmak isterseniz bunun birçok alternatifi vardır. İyi bilen bir arkadaşınızdan destek alırsınız, çeviri yapan web site ve aplikasyonları kullanabilirsiniz ve sonuç olarak bir mail şablonu oluşturursunuz; ancak konuşarak kuracağınız iletişimin başka hiçbir alternatifi yoktur. İngilizceyi ister sokakta normal insanlarla konuşun, isterseniz gidin bir konferansta üst düzey bir iş insanı ile konuşun hiç fark etmez. Karşı tarafa kendinizi ifade etme süreniz en fazla 2 saniyedir. 2 saniye içerisinde ister söylemek istediğiniz kısa bir cümle olsun, ister kompleks bir yapı olsun karşı tarafa kendinizi net bir şekilde ifade etmeniz gerekir. Aynı zamanda karşınızdaki kişiyi dinlerken doğru bir şekilde anlayıp ona hızlıca cevap vermeniz gerekir ki akıcı bir iletişim sağlanabilsin.

İşte Doğal Tekrar Yöntemi tam bu noktada idealize edilmiş, farklı bir eğitim sistemi diyebilirim. Yabancı eğitmenler ile yapılan konuşmalarda, konuşmanızın daha akıcı olmasını sağlayabilirsiniz fakat konuşmanızın içeriğinin gelişmesi maalesef çok mümkün değil. Doğal tekrar yöntemi bu noktada konuşmanızın akıcılığı geliştirirken, içeriğini de zenginleştiriyor. Unutmayın ki günümüz dünyasında konuşabilen bir elemantary veya pre intermediate seviyesinde olmak, konuşamayan bir upper intermediate olmaktan çok daha değerlidir.

Çok daha fazla detay var aslında ama sizin de bu süreci deneyimleyerek tecrübe etmeniz için aşağıya, eğitmen ile birebir gerçekleştireceğiniz 30 dakikalık süreye sahip bir demo talebinde bulunacağınız web adresi bırakıyorum.

https://lnkd.in/dKFeFAWt

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Fenomen Öğretmenler

Fenomen Öğretmenler

Tema Tasarım | Osgaka.com