Ana Sayfa Can Kayacılar, Köşe Yazıları 16 Mart 2024 45 Görüntüleme

TÜGİP

Daha dün, ülkemizin bilim kurumu TÜBİTAK‘ın Marmara Araştırma Merkezi Yerleşkesi’nde bulunan TÜGİP yapılanmasına küçük bir ziyarette bulunmuştum. TÜGİP, içerisinde özellikle gıda alanında bir çok pilot deneme üretim tesislerinin de olduğu muhteşem bir yapılanma aslında. İçerisinde gerçekten yok yok 🙂 Balık işleme tesisinden, süt işleme tesisine, biyoreaktörlerden, atmosferik gazlarla paketleme sistemlerine kadar her şey ama her şey pilot ölçeklerde içerisinde var.

Dilerseniz bu adresten bu muhteşem yapılanma hakkında bilgi edinebilirsiniz: https://tugip.org.tr/

TÜGİP’i ziyaret ettiğinizde göreceksiniz ki, yapılacak o kadar ama o kadar çok şey var ki hissine kapılacaksınız. Ülkemizin gençlerinin dilediği gıda ürününü geliştirebileceği, üretebileceği, paketleyip, son ürüne çevirebileceği, bilim ve teknoloji dolu bir merkez aslında.. Ben inanılmaz mutlu oldum orayı ziyaret ettiğimden.

Orada neler üretebiliriz? konusunda uzun uzun yazdım geçtiğimiz günlerde. Dikkatlice okuduğunuzda aklınıza dünya kadar yenilikçi fikir geleceğinden eminim. https://lnkd.in/dYAAuQqs Gençler, size sonsuz güveniyorum.

Güzel bir Cumartesi geçirmenizi içtenlikle diliyorum.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

KADIN HAKLARI NELERDİR?

KADIN HAKLARI NELERDİR?

Tema Tasarım | Osgaka.com