Ana Sayfa Can Kayacılar, Köşe Yazıları 12 Mart 2024 36 Görüntüleme

İşi Ehline Bırakmak

Benim için hayatta her şey ama her şey bir kaç şeye bağlı.. Başta Sevgi, sonrasında Saygı (hoşgörü), sonrasında Birliktelik, ve sonrasında Emek.. Bunların hepsi bir arada olduğunda, gerçekten insan canlısının başaramayacağı şey yok. İşini tutkuyla yapan, yaptığı işe inanan, seven, sayan, sonsuz emek harcayan insanlar, bu hayatta hep başarıyı da yakalamıştır.

Bu hayattaki ikinci kuralım ise “işi bilenine teslim etmek”.. TÜBİTAK projesi mi yazılacak.. Kimi insanın gözüne “kolay” görünse bile, “ben yaparımcılıktan” vazgeçip örneğin, işi bilenine teslim etmek gerekiyor. Ben hayatta hep böyle yaptım. Özel sektörde kendi alanımda olmayan her şey için anahtar kelimem “bilmiyorum” oldu. Beni yakından tanıyanlar, bu kelimeyi benden çok fazla duyarlar. Bilmiyorum dediğim her şeyin ardında, aslında “o işin uzmanı değil, o işi uzmanlarına bırakın” demek istiyorumdur mesela.

Tam da bu minvalde, ben özellikle kamu projelerinde kıymetini her yerde anlattığım Etkin Proje Yönetim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.‘ne, projenin kamu ayağının yürütülmesinde “işi hep ehline” bırakıyorum. İyi ki de bırakmışım dediğim zaman dilimleri içerisindeyim mesela. Projelerin olumlu ya da olumsuz sonuçlanmasının, bu yolculukta benim için hiç bir değeri yok. Neden biliyor musunuz? Çünkü proje yazım süreçlerinde çok değerli Mehmet Bozkurt Bey’in güler yüzü, projeyi anlama ve yönlendirme çabası ve sonsuz emeği mesela projenin kabulünü ya da reddini değil, yolculuğu keyifli kılıyor. Bu süreçte yine çok değerli Murat Can Eminoğlu‘nun bizlere olan desteği ve elbette ki çok kıymetli Kayhan Irmak Bey’in sorun çözücü yaklaşımları bizlere her zaman güven sağladı. İyi ki varlar!

Bugün tam da bu minvalde, proje kabullerimize istinaden, kıymetli Mehmet Bey bizzat Arşen Process‘e bu değerli hediyeyi getirip, bize teslim etti. Emeğin, sevginin, tutkunun, azmin ve kıymetini bir kez daha bana hatırlattı. O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Böylesine ince düşüncelerle donanmış, bu anlamlı hediye için kendilerine bir kez daha buradan da çok teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Sonsuz teşekkürler! ✨

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com