Ana Sayfa Köşe Yazıları, Prof.Dr.İnanç Özgen 10 Ağustos 2023 32 Görüntüleme

Prof Dr. Kenan Peker’in Güçlü Yönleri

Munzur Üniversitesine rektör olarak atanan Sayın Prof. Dr. Kenan Peker’in vizyonundan ve öncelikle bu üniversiteye yapacağı olası katkılardan bahsetmek istiyorum.

  1. Öncelikle Sayın Peker inovatif ve yenilikçi yönetim anlayışını benimser.
  2. Ekonomi uzmanıdır. Sadece tarımsal ekonomiyi değil, ülke ekonomisini derinden etkileyen sorunları yatırım ekseninde çözebilen proje mantığı ile keşfedebilecek yeni doğal kaynak yönetimi ve bilgi teknolojisini kullanabilecek,  mühendis, doğal kaynak yönetim uzmanı, insan kaynakları geliştirme becerisi ve  iktisatçı mantığıyla çözüm odaklı yönetim anlayışını benimser.
  3. Doğal ekosistem bileşenlerini bütün olarak ele alır.
  4. Bu ekosistemde insan önceliklidir.
  5. İnsanın öncelikli olduğu ekosistemin dinamiklerini, çalışma ve yenilikçi vizyonlarla besler.
  6. İyi bir hatiptir. Görüşlere değer verir ve bu görüşleri uygulamak için kısa orta ve uzun vadeli planlarını not eder ve uygular.
  7. Yurt dışı deneyimine sahiptir. ABD’de önemli uzmanlardan yönetim, iktisat ve inovasyon eğitimleri almış ve vermiştir.
  8. Kamu- Üniversite Sanayi işbirliğini başarılı bir şekilde uygulayabilen ender akademisyenlerdendir.
  9. Bulunduğu yörenin kültürel dinamiklerine saygı duyar ve bu doğrultuda katılımcı demokratik yönetim anlayışını ortaya koyar.
  10. Kırsalı iyi bilir. Bir köy, bir kasaba, bir ilçe ve bir şehir nasıl kalkınır, onu çok iyi bilir, dizayn eder ve zincirin halkalarını tamamlar.Her şeyden önce insan odaklıdır. İnşallah çok başarılı olacaktır.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com